Tricks & Trips for Livet II (eller VI): En datafri dag

Mine tricks og tips blir mer og mer hverdagslige. Noe som ikke nødvendigvis betyr mer kjedelig, håper jeg. En av mine nye kjerne temaer er balansen mellom hverdag- helligdag (= ikke -hverdag). Nylig gikk jeg forbi et kontor i Inkognito gate (som god Fisk var jeg selvsagt Selv inkognito), og så hvordan absolutt alle satt og stirret på sine data skjermer.

Det er ingen tvil at i nesten no time (evolusjonmessig sett) dataen har blitt arbeidsredskap No 1. Ved siden av mobilen.

Data og mobil er uten tvil meget nyttig, og en konstruktiv uttrykk av vår tid og sine muligheter. Jeg kunne selv ikke tenke meg å leve foruten.

Bortsett fra.

Som med alle ting som er ”ny” (og den ER det, i det store bilde), har folk en tendens å gå for dypt inn i det. Om det er mobil kommunikasjon , en ny hobby (tenk på folk som oppdager Golf eller Porsche) eller en ny kjærlighet- man dukker dypere inn enn det er virkelig sunt. Man klare liksom ikke å begrense seg. Og mister perspektiv underveis.

Bevisstere og smartere hadde det vært (på både det ene og det andre) å ta det litt piano. Eller i det minste reflektere litt underveis, for å ikke miste balansen.

I lyset av dagens ueber-bruk av dataen og grenseløst nettifisering (infisert av nettet !), foreslår jeg derfor EN datafri dag per uke.

Meget godt for nervene, hjernebølgene, og den indre roen.

Og hvert kvartal EN datafri UKE.

Og hvis man hadde også klart en mobilfri dag per uke eller uke per kvartal – da hadde man visst at MAN ER I KONTROLL IGJEN (og ikke BLIR kontrollert av det).

Feel free, and give it a shot, folkens !