Kreativ Living, Oktober:HverDagsMagi

Dette modul handler i sin essens om det den geniale sufi mystiker og dikter Rumi ( 1207- 1273) mener når han sier:

La det du elsker være det du gjør ”. Med litt annet tyngdepunkt: ” La det du elsker være det du gjør !”.

Dette handler om å handle. Ikke nødvendigvis handling som shopping (selv om man kan også elske det- jeg, for eksempel, elsker shopping terapi). Jeg mener handling som å gjøre.

Å handle kommer fra ordet ”hånd”. Og hånden har vi fått for å gjøre noe, ikke bare for å klør oss bak øret.

Spørs er bare HVA ? HVA skal jeg gjøre jeg med min tid og energi ? La oss bli klar over det med engang: det finnes ingen tidsklemme. Det er bare en unnskyldning, en mislykket forsøk å projisere ansvaret bort fra seg Selv. Hver av oss har en uendelig tids foråd til disposisjon. Vi vet bare ikke virkelig HVA og HVORDAN. Underveis pulveriserer man utrolig mye tid ved å surre rundt sin periferi. Det er som hamsterhjulet: løper man gjennom Livet på utkanten av seg Selv, kan det ikke bli noe annet enn surr. Og man blir sliten av det, og etterhvert sur. Surr blir etter en stund til sur. Sliten og sur, ingen god kombinasjon (utbrenthet kalles resultatet) periferien av sitt Liv’s hjul, raser Livet forbi i Ferrari fart. Og den vanlige strategien – å jobbe raskere og mer effektiv- bare gjør at hjulet surrer enda raskere.

Nøkkelen er å bevege seg fra utkanten av seg Selv i retning av sitt sentrum, sin kjerne, sin essens. Derfra oppleves den samme realiteten totalt annerledes, selv om den objektiv sett er eksakt den samme. Herfra har man en helt annet virkelighets oppfatning – hverdags magi !

Men for at hverdagen virkelig blir magisk må man handle. Man må gjøre noe. Ikke hvasomhelst, men det som er passende for deg og det du elsker. Vi elsker ikke alle det samme, eller på samme vis. Hver har sin vei, sin måte. Og bare ved å gjøre det på sin måte har man en mulighet at det blir lykke magi. Kanskje lyder den alkymiske ligningen slik:

Kjærlighet + Handling = Hverdags Lykke

Å handle mener i denne sammenheng ikke bare å gjøre, men å realisere. Realisere har i mitt språk univers to meninger:

1.) bevisstgjøring av det som skal gjøres av meg som individ

2.) konkret, trinn-for-trinn virkeliggjøring av de relevante potensialene i realiteten.

I den forstand forsetter vi på siste modulens Venusiske reise, og fordyper/opphøye temaet . Helgen blir enda mer konkret handlings orientert. Vi kommer til å fokusere på å sette på plass daglige, ukentlig, månedlig elementer og ritualer som skal hjelpe med den konkrete implementeringen av din hverdagsmagiske plan.

Solen befinner seg fortsatt i Vektens tegn og den aktuelle oppstigende måneknuten i Skytten-arketypen av søken etter mening og overordnete visjonen. Dermed er alle kosmiske forutsetninger på plass for virkningsfull arbeid. Er også DU på plass og innstilt på å gjøre din del av dealen, kan vi komme langt.

Organix:

Fr 21 Okt 16-21

22 Okt 10-16

S.P.A.C.E., Thorvald Meyers Gt 56, Løkka

Åpne, sykliske Løsninger: Sleng deg på, nå !

Modulen er del av Kreativ Living syklus.

I prinsippet er den åpen for alle. For mer informasjon, klikk deg inn på:

/spacebok/2011/06/kreativ-living-syklus-na-som-apent-on.html

Sneak Preview:

@November Modul: Metamorfose: fra larve til sommerfugl

@Desember Modul: Din mening med Livet