Fortidens skygger ! Fremtidens muligheter

Vi er heldige. Ghezz, folkens, vi er utrooooolig heldige. Hvis vi hadde vært klar over det –virkelig klar- kunne vi ikke noe annet enn hoppe i været hver morgen, kysse jorden og synge med fuglene.

Prøv å sette deg inn i en tids maskin og reis en del generasjoner tilbake. Reis over hundrevis av generasjoner, gjennom alle land og tider.

Hvordan var livet før i tiden for 99, 9 % av menneskene ? BARE arbeid. Folk slett dag in, dag ut, var slaver av andre eller seg selv. Stort sett dreier Livet seg om sykdom, krig, hele pakka, hele tiden.

Vi lever i en tid hvor vi sitter med utrolig mange kort i hånden. Sammenlignet med før: mange kvantesprang fremover. Man kunne nesten sier: vi sitter med ALLE kort. Men vi er fortsatt fanget i vår egen ubevissthet rundt disse mulighetene. Fangenskap er både et resultat av den kollektive fortiden (hvor ALT stort sett var arbeid hele tiden) og individuelle mønstre (om man kaller de karmisk, systemisk eller whatever spiller egentlig ingen rolle.) Det som er viktig er å realisere at man fortsatt sitter fast i noe gammelt, og at denne innsikten fører til en bevisst utvikling.

Polarisert Hverdag- Helligdag

I det kollektive bevissthet –eller kanskje heller: kollektive ubevissthet- har det dannet seg en polarisering mellom hverdag og ikke hverdag. Som alle polariseringer, er den ikke ”sant” (ikke sant ?). Løsningen ligger i opp-løsningen av polariseringen: først i bevisstheten, så i handlingen.

Hverdag Ikke Hverdag(helligdag)

Arbeid Fritid/ Ferie

Time In Time-out

Inntekt Ikke inntekt(forbruk)

Normalitet Spesiell

Gjøre ikke gjøre

Man-fr lør & søn

Aktivt hvile, regenerasjon

Rutine det spesielle

Slit Kos

kjedelig gøy