Catching the Big Fish

Mens jeg drikker min ”flat white’ (som en dobbelt cortado) og inhalere dype urbane vibrasjoner utenfor mitt i yndlings cafe ”The Barn” i Berlin Mitte, leser jeg litt i David Lynch’s

” Catching the Big Fish”, under tittel: Meditation, Consciousness and Creativity. Titelen appellere selvsagt umiddelbart til min Fiske natur. Og minner meg om det at det astrologiske Fisk arketyp relatere både til fisken OG fiskeren. Det finnes en uforløst side i Fisken som blir fisket (den passive, offer siden) og som kan fort begynne å stinke (mennesker man står av og til ved siden av på bokdisken på loppis, og som lukter litt rotten fisk). Eller man utvikler den mer aktive siden av Fisken som er fiskeren. Man kan fiske på mange plan: David Lynch i film universet, musikker i havet av potensielle sanger, Bert Hellinger i dype familie hemmeligheter. Man kan fiske på børsen eller i sjelen. Eller Barentshavet. Alt er forskjellige former av fisking.

For i dag avslutter jeg med David Lynch, som oppdaget meditasjon i 1973 i Los Angeles:

” I have never missed a meditation in 33 years. I meditate once in the morning and again in the afternoon, for about 20 minutes each time. Then I go about the business of my day, And I find that the joy of doing increases. Intuition increases. The pleasure of life grows. ”

Mens jeg skriver dette, tar Daniel –som sitter ved siden av meg og spiser muesli- inn meditasjon holdingen, legger håndflaten pa kneet og ser opppover mot himmelen over Berlin og lage en liten oooooom lyd. Hmm, har han fisket i mine tanker og lest hva jeg skriver om ?