Kreps Interiør: hjem kjære hjem
Essensen av tegnet
Krepsen er kanskje dyrekretsens mest hjemmekjære tegn. Med god grunn: Krepsen kjenner seg ofte sårbart og reagerer svært sensitiv til alle stimuli utenfra. Derfor trenger den -psykologisk sett- å ha et sted hvor den kan trekke seg tilbake...til sitt Krepse hus. Krepsen trenger mye tid til å bearbeide og fordøye sine indre prosesser bak lukkete dører. Derfor er Krepsen også kjent som arketypen av «det indre». Ordet IN-teriør og «det INdre» er beslektet.

Hva kjennetegner Krepsens interiør ?
Siden Krepsen tilbringer gjerne mye tid hjemme, legger den mye sjel i å lage sitt bosted koselig. Den elsker høytider, spesiell jul, hvor det «indre barnet» kan komme frem og leke. Kreps interiører er ofte typiske «familie hjem» hvor familiens liv og behov står i sentrumet. Litt rotete kanskje, men veldig levende: barnas skolesekker slengt i gangen, treningstøy som henger på tørk på badet, i kjøkkenet lager mamma en stor porsjon pasta for den sultene flokken...
En annet typisk Kreps interiør er barnerommet. Eller en voksen sitt rom som er innredet som om man fortsatt hadde vært «liten», med mye rosa, dukker etc...Demi Moore har for eksempel et hus i Idaho som er fylt med dukker.

Stikkord for Kreps interiøret:
hjemme koselig
litt rotete
feminint
farver: rosa, lyseblått
frodig
privat

Kreps Stilretninger:
Familie stil
Country / Cottage stil
Kjøkkenhagen
« A room of her own»