Bruk av homøopati for barn
I 17 ½ år med fire barn har vi vært totalt kun en gang hos legen.
Så å si alle sykdoms symptomer som vi har møtt i løpet av årene har vi behandlet med homøopati. Jeg vil ikke suggerere at det er svaret på alt og det eneste grunn for deres gode helse. Det er sikkert en kombinasjon av forskjellige faktorer som spiller sammen: livsstil, ernæring, bevegelse, familiære rammer, psykologiske disposisjoner etc.. Men en ting virker rimelig opplagt utifra vår erfaring: barn respondere utrolig bra til homøopati. Med voksne er det ofte mer komplisert, trolig fordi det er mer kompliserte, mer stengt, tettere i pappen, fysiologisk og psykologisk. Men barn er vanligvis
vidt åpne og dermed (for better and for worse) meget mottagelig for input. I dette tilfelle bokstavelig in- put, nemlig det man putter i dem. Man - og her er det foreldrene som må ta i første omgang valgene / ansvar for sine barn- kan velge å putte antibiotika eller betennelses dempende middler i dem (dette er valget av minste motstand, og valget av minste bevissthet) eller man kan behandler dem f x med homøopati. Igjen: jeg sier ikke at det ikke finnes situasjoner hvor det er nødvendig med antibiotika. Men i de aller fleste situasjoner blir barna overmedisinert, og en bjørnetjeneste til barnas immunsystem som kan ikke styrke sin forsvars muskler.
Men hvordan gjør man det, hvordan har vi gjort det ? Det er veldig enkelt, i hvert fall for oss. Man prøver og feile seg frem. Det gode er (det er igjen vårt erfaring) at middler som ikke «treffer» bare går rett gjennom barnet, uten negative effekter. For eksempel hadde Daniel øreverk i denne uken. Klart har vi fått en del erfaring om hva slags sykdomsbilder tilsvarer hvilke middler. Men vi har stort sett bare startet med homøopati bøker, og slått opp hva slags symptomer som gjelder for de forskjellige øreverk middler. Og så har vi prøvd dem. Man merker relativ rask om det treffer eller ikke. Hvis man merker at det ikke virker (skriver barna fortsatt med øreverk 10 minutter etter den har fått middel traff den ikke), prøver man det neste middel.
For dette er det selvsagt bra å ha en del middel hjemme. Helst en basis apotek av ca 50 middel. Hvilke, kan man leser i bøker, eller på nett. I Norge er alt dyrt, men neste gang du er på reise i Europa, kan du kjøpe det for en brøkdel av det det koster i Norge.
Også har gjelder det å tar ansvar selv. Ikke delegere alt til en lege. Eller en homøopat. Man må kjenne sine grenser -så klart- men må også fordype seg i temaet og blir smartere, mer bevisst, mer kunnskapsrik, så at man kan tar egne, informerte beslutninger. Lese, gå på nett, snakke med andre, utveksle erfaringer, prøve og feile.