Terapeuten på jagd etter gullkorn


Achtung for alle som jobber terapeutisk ! Hvis det skulle ikke enda har gått opp for deg, så sjekk dette...(Og med «gått opp for deg» mener jeg ikke « vet det teoretisk», men en levende praksis av prinsippet.)

Prinsippet er:

I hver terapi sesjon ligger det gjemt minst ett gullkorn for terapeuten selv (eller: terapeutens Selv ).

Ofte er det flere, av og til til og med en gull nugget.

Dette har blitt megatydelig for meg over de årene: ett land sted i det pasienten/klienten sier om seg Selv, sin prosess, sine utforinger, eller bare i en tilsynelatende side setning, ligger det -nesten alltid godt skjult bak «den andres (klientens)» prosess.

Alle terapeuter i Vannmanntidsalder (kall det hva du vil, men i alle tilfelle befinner vi oss i «Jump Time», en tid hvor evolusjonen tar store utviklings sprang) bør være klinkende klar over dette, og aktivt være på søken etter det- i hver sesjon !

Det er selvsagt Guden Merkur/ Hermes -budbringeren- som prøver å levere budskapet til terapeuten.

Og sjekk den sjansen du har som terapeut: hver sesjon kan du finne et gullkorn. Lagt sammen blir dette en digert gullskatt ( «.hei-ho, nå her skatten min, nå trenger jeg ikke å jobbe, de neste hundre

år «....), som du kan legge på din sveitsiske gull konto.

Personlig har jeg har nok passert over 20 000 terapi timer, så jeg vet knapp hva jeg skal gjøre med all gullet ! Kanskje, gir noe bort......

Hver terapi sesjon som terapeuten ikke ser etter og finne sitt gullkorn er delvis bortkastet, yahoo.

Det er ikke alltid at det går opp for en med engang hva gullet er. Men bare det at man stiller seg dette spørsmål, at man retter sin oppmerksomhet på det, at man er våken og bevisst under sesjonen, gjør stor delen av susen.

Keep up the good works !