Venus Manifesto: Eros

Filosofen og dikteren Platon skrev et relevant liten bok som heter «Symposium». Samtalene i boken dreier seg om tema «Eros». Eros er (i den greske mytologien) guden som styrer det som vi idag kaller for erotikk, tiltrekking, lyst, etc.- altså en i høyeste grad venusisk (Eros er sønnen til Venus !) tema og dermed også av sentral betydning for Potensial Partnerskap.

Aristophanes forteller følgende versjon om hvordan Eros har oppstått:

I utgangspunkt var alle mennesker kule-mennesker (ikke nødvendigvis kule mennesker, men kule-mennesker !). Dette vesen var både maskulin og feminint i ett. I sin alt-i-ett-het var dette mennesket så mektig (fordi den var hel !), at Gudene begynte å frykte denne skapningen. De var rett og slett redd at kule-mennesket kunne blir smartere og visere enn dem. Det kunne de selvsagt ikke tillate, fordi gudene var opptatt av å bevare sin makt og status som guder (merk at det er plural- guder. Så snart som noe er i flertall/plural, er det ikke lenger i Enhet, og polaritetens dill-dall er i gang. Til og med hos «gudene»).Løsningen var enkelt, genial og slem: gudene delte alle mennesker i TO, en maskulin del og en feminin del.Og siden har mennesker fortvilet (tvil=tve=to-delt) løpt over kloden -fullt av savn etter det de har mistet- og jager etter sin andre halv-del...

Eros er -med andre ord- den drivkraften som skal hjelper oss å finne vår andre del. Det vi mangler til å bli HEL. Dette er en stor en viktig kraft, siden HELhet er det sist endelig mål av alt Selv utvikling.Det er derfor partnerskap og kjærlighet står så sentrale i vårt liv. Legg også merke til hvor redd Gudene var for dette hele mennesket, hvor mye power den potensiell hadde !

Konklusjon, kort og smertefyll (no pain, no gain !): Uten partner, uten den andre delen, kan vi ikke blir hel.... hel-vete !

Finn mer ut om din Eros på høstens kurs « Venus Manifesto « på S.P.A.C.E. !