De 7 utviklingstrinn av Kreps-prinsippet

                              Krepsen: Fra baby-mentalitet til Måne-gudinne

7: Ur- moren, Yin, Gaia (moder jord); går gravid med hele skapelsen; det guddommelige, barnet; måne-gudinne;

6: mottakelig for alle og alt; veileder gjennom psykens indre landskap, i harmoni med månens rytme & kraft, familie-systemisk orden; (er)nærende; morens ubetingede kjærlighet, mor for mange (ikke bare sine egne barn), slektens kraft; i kontakt med forfedrenes (& -mødrenes!) kraft, kan hjelpe andre mennesker å komme i kontant med sine indre visdomskilder; alle mennesker er del av den globale familien

5: Innsiktsfull; sensitiv uten å være spesielt sårbar, mater familias (det moderlige familieoverhodet); hører og ser sine barn; på bølgelengde med kidsa; jordmor; i kontakt med sine indre stemmer; det tredje øret; medfølelse, intutiv, nærende, advokat for moder jord og morsprinsippet/det kvinnelige; kjemper barnets sak, utmerket barne- og familieterapeut

4: dedikert mor, følsom, moderlig, skaper et godt hjem, myk, lyttende, stoler på magefølelsen, inderlig, fortrolig/familiekjær, morskraft, fruktbar-reseptiv, omsorgsfull; det indre vann, indre prosesser, modning; interiør der man føler seg hjemme; leser stemninger

3: umoden, innesluttet, sutrete, masete, gjemmer seg hjemme; den svake muren (som trenger støtte fra sine barn); puppefiksert (maaaaaaaama !); vondt i magen, ukebladet ”Hjemmet”-mentalitet, overbeskyttende mor, symbiotisk; melke-allergi; menstruasjonssmerter

2 føler seg ubeskyttet & sårbar; tar alt personlig, (sårbar) (dette uttrykket har du alt brukt), svak, grinete, naiv, humørsvingninger (følelsesmessig berg- og dalbane), trekker seg tilbake som en eremitt kreps, orker ikke å møte verden/ det offentlige; grenseløs

1 barnslig, oversensitiv, totalt subjektiv; identifiserer seg kun med sine følelser, hjelpeløs, supersårbar, «baby»

 Copyright Olaf Rademacher, 2014