Into the Woods-Happening, 2 & 3. november 2013: De 12 ansiktene av EROS & tiltrekkingslovenDenne helgen skal vi sette i gang med et nytt format, som kombinerer Konstellasjons-Lørdagen med Prosesserings-Søndagen. Deltakerne står fri å være med på en eller begge dager. Hele serien står under signaturen av den bevisste utviklingen av våre 12 del-personligheter, eller i mitt språk-kosmos: de 12 Persona-Potensialer.
 • Konstellasjons-Lørdag: Sprang i den alkemiske gryten:  lørdager jobber vi primært med å sette opp konstellasjoner. Gjennom den intense fortetningen øker temperaturen i den alkemiske transformasjons gryten og impulsen fra det vitende felt kan treffe sjelen. I konsekvens iverksettes det neste vesentlige skritt i retning av det potensiale-persona (s.nede) man holder på å utvikle. Forutsatt at man er virkelig villig til å ta det skrittet.
 • Prosessering-Søndag: Det har visst seg at det ofte finnes et behov å prosessere materialet som har kommet opp i konstellasjonen. Søndagen handler dermed om en litt mer chill-opsjon for deltakerne
  - å stille videreførende spørsmål
  - ev. sette opp fordypende follow-up konstellasjoner
  - får utvidet feedback fra gruppens kollektive intelligens
  - får innspill fra meg om hvordan konstellasjonens budskap kan innordnes i ens overordnete mikro-kosmologisk-individuelle kontekst
  - blir tydelig om hvilket potensial virkelig skjuler seg bak den tilsynelatende problemstillingen (løsning fra problematiseringen og polariseringen)
  -innsikt i Persona/ del-personlighetens dypere arketypiske natur
  -opplæring i videreførende redskap for å integrere utviklingen
De 12 ansiktene av Eros
      « La det du elsker blir det du er»

Eros er en av de 12 store Persona-er som konstituere menneskets helhet. En 1/12 av deg & meg. Det høres kanskje ikke så mye ut. Men i virkeligheten er det... mega-mye ! Tenk at du spiller ditt Livs symfoni med et orkester av tolv instrumenter. Da er hvert instrument av avgjørende betydning for sammenklangen («sym-foni» på gresk). Spiller en av dem surt, går hele konserten i vasken. Det er derfor vi alle trenger å gjøre vårt virkelig beste for å få alle våre 12 Personas til å utvikle seg -til i sitt virkelig beste. Formelen for helhetlig lykke lyder:

Persona I +PII +PIII+PIV+PV+PVI+PVII+PVIII+PIX+PX+PXI+PXII= 1-HET

Men hva slags del-personlighet, hvilken Persona, hvilket potensiale handler Eros om ? Har den virkelig relevans i mitt Liv, noe konkret med mitt daglige realitet å gjøre ? Hvor(dan) er denne kraften virksomt i mitt liv ?
På samfunnets (sedvanlig) blinde overflate assosieres Eros primært med det erotisk -seksuelle. Alternativt dukker Eros opp i billedlige fremstillinger som en litt overvektig engel som ligner på en renaissance versjon av Hello Kitty. Dens jobb beskrivelse virker til å være å skyte litt vilkårlig rundt seg med piler og gjøre folk forelsket.

Hvis vi tar et skritt (eller en kvante sprang) oppover og bort fra den misledende konsensus (ikke)-realiteten, finner vi at
Eros er arketypen som hersker over tiltreknings-loven .

Dette betyr at Eros er mer enn relevant for oss alle. Den spiller bokstavelig og metaforisk inn i absolutt alle livsområder, hele tiden: partnerskap, yrke, reisemål, maten, venner, kles-stilen, interiøret, bøker, hytten, båten, bilen, sykkelen. You name it. Eros sitter på skulderen din når du velger ditt favoriserte Espresso-drikk på ditt yndlings kaffebar (personlig foretrekker jeg en dobbelt Americano med litt varm fløte på Kaffeefuglen. I Berlin tar jeg helst en Flat White på the Barn. Bare så at det er sagt. Eros er også forresten også medvirkende når det gjelder humor, haha.)Kort sagt: hele Livsstilen vår blir stadig og i mye større grad enn vi er klar over styrt av Eros-prinsippet. De store og de små valg, innvendige og utvendige, henger stadig i hop med den, og styrer hva som tiltrekning individet.

Apropos: tiltrekningsloven har fått mye medfart i new-age orientert pop-psykologi. Det finnes en haug med bøker og kurs som har en tendens til fremstille Livet som en godteri butikk hvor det er fritt fram med å ramse opp på fra ønskelisten og så fikser et universet resten. Det er utvilsomt det indre barnet som er tiltrukket av en slik naiv tankegang. Det hadde kanskje vært hyggelig -eller ikke ! Det hadde blitt alt for kjedelig. Trolig hadde vi snarlig død av en overdose av Bore-Out.
Hvert mennesket bærer i seg sin versjon av Eros. Den er i høyeste grad individuelt, personlig, trans-personlig. Og jo mer man blir kjent og er i kontakt med sitt medfødte Eros, jo tydeligere blir det hvor fantastisk individuelt den faktisk er. Tiltrekningen til det som man virkelig elsker skjer i samsvar med oppvåkning av Eros potensialet, i sin helhet og sin deler. Orienteringen utover, mot eksterne parameter som trender, stil, smak og hva andre mener fader mer og mer ut. I konsekvens blir man mindre og mindre forvirret og mer og mer klar over hva og hvordan man virkelig -utfra den man ER- elsker. Man lærer å la seg tiltrekke av det som hører til ens genuine verdier. Faktisk finnes 12 ansikter av Eros, alle svært forskjellige. Hvilken som er din har du anledning til å finn mer ut om i løpet denne helgen.
Og det slutter ikke der. Heller begynner. I neste skritt viser det seg at jo mer man tillater seg å oppdage det man virkelig elsker i alle livs arenaer, jo mer øker kjærlighetens totale sum,
Det-jeg-Elsker 1 + Det-jeg-Elsker 2 + Det-jeg-Elsker 3 etc = > sum av kjærlighetsopplevelse
I første omgang må det skjer det på innsiden, på psykens plan.
I neste skritt begynner man å utstråler den tydeliggjorte energien utover og skaper en tiltrekning. Tiltrekningen står alltid i resonans med Eros indre    modningsgrad .

Omvendt sagt: jo mer forvirret eller blokkert ens Eros-prinsippet er – enten i sin helhet eller i noe spesifikke deler av en Selvet – jo mindre klar er utstrålingen. Og dermed står det man tiltrekker seg i samsvar med sin egen utydelighet like uklarhet. Man kjenner (ofte først etter en stund) at det ikke virkelig «passer», akkurat som et puslespill bit som man prøver å presse inn et sted som ikke passer. Dessverre blir fleste mennesker stående der: i forvirringen, med på følgende frustrasjon, med påfølgende projeksjon av skylden. At det er en blind-vei tilsier navnet. Den (eller det) andre som vi har tiltrukket oss, er en 1:1 representasjon av ens indre Eros. Den speiler ens eget indre utviklingsnivå på det plan man møter den. Den/det andre «der ute» er såpass uklart fordi man selv er (eller har vært) såpass uklart. Dermed lander ansvaret som alltid det eneste stedet hvor den virkelig hører hen, nemlig ens 100 % Selv-Ansvarlighet. Og som sagt: selv om partnerskap ofte er det arena hvor man møter dette tema tydeligst, så spiller Eros-prinsippet seg ut i så å si alle vesentlige livsområder.

Utviklingsnivå av Indre Eros = Tiltrekning av Ytre Eros (fenomen/menneskser/situasjoner)

Dermed er oppgaven for helgen klart.

Hvis du er klar til å sette igang en opprydnings og oppvåknings prosess rundt din eget Eros, føl deg fri til å ta med alle din spørsmål, vurderinger og undringer hit.

Logistix:
 • Tid: Lørdag 26.10.13, kl 10-16 ; Søndag 27.10.13, 10-15
  Deltakerne står fri til å være med på en eller begge dager.
 • Sted: Into the Woods, Solfjellv. 38, 1389 Heggedal
 • Investering i sitt Eros: 990 per dag, tar det gjerne med da & der.
 • Grønt Lunch !